Újdonságok

Mennyi hialuronsav szükséges nekem?

A töltőanyagok megfelelő technikával, megfelelő mennyiségben alkalmazva csodákat képesek tenni egy-egy arc fiatalosabbá, üdébbé tételével. Néha azonban előfordul, hogy a páciensek elégedetlenek a végeredménnyel, többet várnak a kezeléstől. Ennek egyik leggyakoribb oka az, hogy egészen egyszerűen nem alkalmazunk elégséges mennyiséget.  Az is előfordul, hogy az injektor a beteg financiális hátterét is figyelembe véve nem javasolja a szükséges adagot. Máskor a páciensek próbálnak meg gazdaságosabbak lenni, és megmagyarázni a kezelőorvosnak, hogy nekik bizony a kevesebb mennyiség is elegendő lesz.

Praxisomban számtalanszor előfordult már, hogy a páciens saját döntéséből kifolyólag kevesebb töltőanyagot vesz az első kezelések alkalmával. A természetes eredményeket látva azonban legtöbbször megnyugvás tölti el őket, hogy nem válnak művivé, így megbíznak a kezelőorvosban és a jobb eredmény elérése céljából további töltőanyagok vásárlásába is befektetnek. Aligha tudnék visszaidézni olyan esetet, amikor a páciens arról nyilatkozott volna, hogy túl sok töltőanyag lett beinjektálva.

Hasznosnak tartok megosztani néhány tippet, melyekett pácienseminek a töltőanyag-konzultációk során elmondok.

 

A legtöbb töltőfecskendő 1 ml térfogatú, ami egy teáskanál 1/5-ével egyenlő. A hialuronsavtöltőanyagok képesek megkötni és vonzani a vizet, így dúsabb és kicsivel nagyobb térfogatot hoznak létre, amikor beépülnek a szövetekbe. Ha belegondolunk, hány teáskanálnyi anyag szükséges az arcunkra ahhoz, hogy lágyítsa a vonalakat és helyreállítsa az elveszített térfogatot, akkor hamar rájövünk, hogy bizony gyakran több fecskendőre is szükség lehet ahhoz, hogy olyan eredményt érjünk el, amire vágyunk és amelyet szeretni fogunk.  

Az évtizedek szabálya: általános irányelveket tanítunk arra a mennyiségű töltőanyagra vonatkozóan, amelyre a legtöbb nőnek szüksége lesz egy értékelhető eredmény eléréséhez. Ez így megy… 20-as évek 2 ml, 30-as évek 3 ml, 40-es évek 4 ml, 50-es évek 5 ml, 60-as évek 6 ml. Ez a szabály a legtöbb nő számára egy jól használható iránymutató. Természetesen némi eltérés várható, amennyiben figyelembe vesszük az arc anatómiáját (csontszerkezet, izmok és zsírszövet állapota), a páciens esztétikai preferenciáit, valamint abőr napozás hatására bekövetkező kollagénkárosodását. Legyen őszinte és lássa reálisanazt, hogy mi fogja Önt boldoggá tenni!

Fontos kiemelni, hogy amennyiben Ön túl van a 60-as évek közepén, nagyobb mértékű bőrlazasága van és 20 évet szeretne letagadni a megjelenéséből, akkor Önnek az arcfelvarrás, azaz face lift eljárás javasolt, melyben plasztikai sebész segítségét tudja igénybe venni. Ha a 30-as, 40-es vagy 50-es éveiben jár, és enyhe vagy mérsékelt bőrlazasággal rendelkezik, akkor a töltőanyagok alkalmazása nagyszerű lehetőség az Ön számára! A töltőanyagokra úgy kell gondolnunk, hogy ezek képesek lágyítani az arc vonalaités helyreállítani az elveszett mennyiséget. Ne számítson arra, hogy összehúzzák a megereszkedett bőrt, vagy teljesen képesek megszüntetni a ráncokat/redőket.

A jó eredmény elérése egy jó konzultációval kezdődik, ezért kérjen ma időpontot!!!